Alle blogs

Alles wat je moet weten over de pompstoel

21 april 2023

21 april 2023

De pompstoel is één van de attributen waar jij als kapper dagelijks gebruik van maakt en is dan ook onmisbaar bij het verrichten van jouw werkzaamheden. De pompstoel, waarvan de zithoogte eenvoudig traploos verstelbaar is, moet voor een juiste werkhouding aan een aantal eisen voldoen. In deze blog lees je deze eisen. 


  • De pompstoel moet stabiel zijn en mag jou als kapper niet belemmeren bij het lopen of bewegen op de kappersfiets rondom de pompstoel. Daarom moeten de tenen bij een onderstel met 5 tenen minimaal 24 cm lang zijn. De vorm van het onderstel is vrij. Bij een rond onderstel is de straal minimaal 19,5 cm: bij een vierkant onderstel geldt een minimale afmeting van 39 cm x 39 cm.
  • De hoogte van de zitting loopt van minstens 45 tot 59 cm boven de vloer. 
  • De pompstoel kan minimaal 45 graden op de poot draaien. 
  • Het is belangrijk dat jij met de kappersstoel goed rondom de stoel kan bewegen, hiervoor moet de maximale afmeting van de tenen (de hart-wiel-afstand) 37 cm zijn. Voor een vierkantvormig onderstel geldt een maximale afmeting van 60 x 60 cm.  
  • De rugleuning heeft geen hoofdsteun, behalve bij bepaalde vaktechnische handelingen, zoals het scheren en het knippen van een baard. 
  • De hoogte van de rugleuning is maximaal 50 cm, gemeten vanaf de zitting. 


Meer weten over het juist instellen van de pompstoel?

Klik op de link en check de video! 



Benieuwd of jij veilig werkt?