Alle blogs

6 tips om je haar te beschermen in de winter!Je huid en lippen bescherm je in de winter vaak tegen koude temperaturen. Wist jij dat het beschermen van je haar net zo belangrijk is? Je haar kan namelijk ernstig beschadigd raken door winterse omstandigheden. De kou, wind, sneeuw en warme temperaturen binnen verpesten niet alleen je kapsel maar ook de gezondheid van je haar. Wij hebben een aantal tips die ervoor zorgen dat je haar geen blijvende schade ondervindt op een rijtje gezet.

Vermijd de warme douche

Zorg ervoor dat er tijdens het douchen weinig tot geen warm water je haar raakt. Draai de temperatuur even wat kouder wanneer je je shampoo of conditioner uit gaat spoelen.

Ice, ice, baby

Föhn je haar goed droog na het douchen, op een lage temperatuur. Wanneer je met nat haar naar buiten gaat als het vriest kan je haar bevriezen en zelfs afbreken. En niemand zit te wachten op een kapsel bestaande uit ijspegels toch?

Winterproof naar buiten

Draag een muts of ander hoofddeksel wanneer je de kou trotseert. We horen je denken, als ik deze afzet is mijn hele haar gelijk plat en statisch. Om dit te voorkomen kun je een zijden sjaal om je kapsel wikkelen voordat je je muts opzet, very stylish!

Vaarwel statisch haar!

Heb jij erg veel last van statisch haar? Haal even een droogtrommeldoekje of een met haarlak ingespoten borstel door je lokken.

Stijlvol en beschermend

De perfecte manier om je haar te dragen is opgestoken. Ga voor een messy bun, paardenstaart of vlecht om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk klitten krijgt.

Verwen je haar 

Wanneer je vanuit de kou buiten lekker op gaat warmen bij de verwarming heeft je haar het zwaar te verduren. De droge lucht in de omgeving zorgt ervoor dat je haar uitdroogt en gaat pluizen. Verwen je haar daarom extra met een haarmasker, conditioner of serum.


kapsels.net

weekend.knack.be

harpersbazaar.com

hairfinity.com

haarspullen.nl


Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Benieuwd of jij veilig werkt?