Alle blogs

5 tips om gespleten haarpunten te voorkomen!



Je herkent ze vast wel; die kleine witte puntjes bij het uiteinde onderaan het haar die in meerdere puntjes eindigen. Deze verschijnselen duiden op het fenomeen genaamd gespleten haarpunten. Gespleten haarpunten tonen aan dat het haar is beschadigd. Helaas is er geen wondermiddel om dit te herstellen. De enige optie is dat jij als kapper deze haarpunten afknipt. In deze blog geven wij tips om deze beschadigingen aan het haar te voorkomen. Vertel dit aan je klanten voor dat extra beetje service en draag bij aan een kapsalon vol met gezond haar!


1. Verminder het aantal wasbeurten

Dit is bij jou als kapper vast en zeker al bekend, maar het te vaak wassen van het haar zorgt voor beschadigingen. Geef aan je klanten mee dat 2 à 3 wasbeurten per week voldoende zijn. In die eerste weken zal het haar hierdoor vetter zijn, maar het is een kwestie van je haar trainen. Na ongeveer 2 maanden is het haar volledig gewend aan dit nieuwe was schema.


2. Gebruik een haarmasker

Raad je klanten aan om minimaal één keer per week een haarmasker te gebruiken. Er zijn vele haarmaskers voor verschillende haartypen. Een haarmasker is een verzorgend product dat een laagje rondom je haar vormt. Dit laagje zorgt ervoor dat het haar wordt beschermt tegen beschadiging en slijtage van buitenaf.


3. Zorg voor een juist gebruik van een shampoo en conditioner

Veel klanten gebruiken hun shampoo en conditioner waarschijnlijk verkeerd. Een shampoo is bedoeld voor de verzorging van de hoofdhuid. Tip klanten daarom om een shampoo niet te smeren in de haarpunten. Daar is de conditioner namelijk voor bedoeld. Dit product bevat veel voedende stoffen die zorgen voor gezonde haarpunten.


4. Ga regelmatig op bezoek bij de kapper

Voor gezond en stralend haar is een regelmatig bezoek aan de kapper belangrijk. Adviseer je klanten om ongeveer één keer in de twee maanden langs te komen voor het knippen van de haarpunten. Dit helpt ook om gespleten haarpunten te verminderen.

 

5. Gebruik altijd een hittebeschermer

Jij weet als geen ander hoe slecht haarstyling producten als een föhn en een stijl- en krultang kunnen zijn voor het haar. Benadruk bij je klanten daarom hoe belangrijk het is om een hittebeschermer te gebruiken. Zonder hittebeschermer raken de haarschubben beschadigd. Hierdoor ontstaat droog haar, een vochttekort en gespleten haarpunten.


Zo heb jij weer voldoende kennis opgedaan om klanten goed te kunnen adviseren over hun gespleten punten!




Benieuwd of jij veilig werkt?