Alle blogs

5 redenen waarom kleuren bij de kapper zoveel beter isHet aanbod aan haarkleuringen is in de drogist bijna net zo groot als het frisdrankvak in de supermarkt. Van platinablond tot gitzwart en van henna tot schuimbehandeling: je klant heeft genoeg keuze om gewoon thuis een kleurtje te fabriceren voor een fractie van de prijs. Waarom ze toch naar jou in de salon moeten komen? 5 redenen op een rijtje!


Reden 1: je weet hoe een kleuring werkt 

Het engste aan thuis kleuren is eigenlijk het belangrijkste: wordt het een mooie kleur en staat dat wel? Bij jou in de stoel hoef je daar niet bang voor te zijn. Jij hebt verstand van kleur en kijkt niet naar het model op de verpakking en of de naam ‘frozen blonde’ of ‘cookie dough’ je aanspreekt. Jij kijkt naar de ondergrond, de haarstructuur, de dikte van het haar en het gezicht. Zo maak je de juiste blend die je klant gegarandeerd mooi staat. 


Reden 2: de ruimte is ervoor gemaakt

Een professionele productbereidingsruimte, een voorraad nitril handschoenen, de juiste aanbrengkwasten en een stoel-wasbakcombinatie: waar kun je beter kleuren dan in een ruimte die erop gebouwd is? Ondersteboven in de badkuip? Bij jou kan je klant comfortabel zitten én eindigt ze (en de hele badkamer) niet onder de verfvlekken. 


Reden 3: je hebt verstand van producten

Een toner, semi- of permanente kleuring, henna, kleurspoeling, kleurspray, uitgroeibehandeling… Jij weet welke producten je moet gebruiken bij de vraag van je klant. Niet alleen het kleuren zelf, maar ook de verzorging achteraf is bij jou in goede handen. 


Reden 4: je ziet elk plukje

Waar je klant zich bijna de schouder uit de kom werkt om ook de achterste plukjes te voorzien van de kleuring, rol jij met je kappersfiets makkelijk om haar heen. Geen plukje gaat aan jou voorbij. Zo wordt het kapsel één geheel. 


Reden 5: je hebt vakkennis

Met de kwast in de weer alsof je een muur een likkie verf geeft? Haarkleuringen vragen om andere technieken. Jij schudt ze zo uit je mouw! Highlights, babylights, face-framing highlights, ombre, sombre, colombre, balayage… Dat krijg je niet voor elkaar met de kleine plastic kwast uit het doosje.


Jouw talent, vakkennis en technieken zorgen ervoor dat klanten blij uit je stoel gaan en langdurig van een mooi kapsel kunnen genieten. Zorg jij dat je lang van je vak kunt genieten door veilig te kleuren? ;)

Benieuwd of jij veilig werkt?