Hoe kan je kapperseczeem voorkomen?

Als je eenmaal last hebt van kapperseczeem, dan is het lastig om er weer vanaf te komen. Het is altijd verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen. Je kunt zo proberen om kapperseczeem te voorkomen.

Draag handschoenen om kapperseczeem te voorkomen.

Als kapper ben je vaak druk en vergeet je om handschoenen aan te trekken tijdens het wassen van de haren. Toch is dit van belang om kapperseczeem te voorkomen. Handschoenen dienen bij verschillende handelingen gebruikt te worden. Bijvoorbeeld bij het wassen van de haren, maar ook bij het aanbrengen van kleuringsmiddelen of permanentvloeistoffen. Zorg ervoor dat je altijd handschoenen draagt, zodat je eczeem in de toekomst kan voorkomen. Het is tevens belangrijk dat de handschoenen vloeistofdicht en poedervrij zijn.

Beperk het dragen van handschoenen en nat werk.

Een kapper mag maximaal 30 minuten per uur bezig zijn met nat werk. Onder nat werk wordt o.a. verstaan haren wassen, uitspoelen, natte haar knippen en vloeistoffen aanbrengen en uitwassen. Natuurlijk zijn de meeste kappers langer dan 30 minuten bezig met nat werk. Dit kan opgelost worden door PVC handschoenen met lange manchet te dragen die vloeistofdicht, poedervrij en vrij van rubberversnellers zijn.

Draag handschoenen maximaal 4 uur per dag.

Handschoenen kunnen de oplossing zijn om kapperseczeem te voorkomen. Helaas kunnen ze er ook voor zorgen dat je juist eczeem krijgt. Het is belangrijk om de handschoenen niet te vaak en te lang achter elkaar te dragen. Draag de handschoenen maximaal 4 uur per dag en voorkom zo kapperseczeem.

Draag geen hand- of polssieraden bij nat werk.

Tijdens het uitvoeren van werkzaamheden als kapper is het verstandig om geen sieraden te dragen. Het gaat hierbij vooral om hand- en polssieraden. Doordat vuil en vocht achterblijft achter sieraden, kan dit kapperseczeem veroorzaken.

Maak na afloop gebruik van een vette crème.

Sluit de dag altijd af met een beetje extra verzorging voor je handen. Door uitdroging te voorkomen kan je kapperseczeem voorkomen. De meeste kappers maken gebruik van een vette handcrème om hun handen te verzorgen. Je merkt al snel dat je hier baat bij hebt, vooral na een dag vol met nat werk.