Kappers samen sterk tijdens de Coronacrisis

De coronacrisis veroorzaakt veel onzekerheid voor de kappersbranche. Dit kan de psycho-sociale arbeidsbelasting en werkstress vergroten. Daarom besteedt de Healthy Hairdresser nu graag extra aandacht aan hoe je daarmee om kunt gaan.

We helpen elkaar er doorheen.


Tips van de Healthy Hairdresser

De kappersbranche en het Coronavirus. Wat te doen in deze situatie? 


Blijf in gesprek 
Het blijft belangrijk om samen in gesprek te blijven. Saamhorigheid laat zien dat je er, ook op afstand, niet alleen voor staat. Spreek bijvoorbeeld een tijdstip af waarop het hele team een contactmoment heeft, via een telefoon- of videogesprek. Blijf met elkaar delen - zo blijft de betrokkenheid hoog.

Werkgevers: stel een vertrouwenspersoon aan
Jij en je werknemers hebben het met een contactberoep zwaar te verduren in deze crisis. Het kan veel stress met zich meebrengen, waar niet iedereen even goed mee om kan gaan. Het is daarom van belang om een vertrouwenspersoon aan te stellen. Deze persoon kent de situatie, biedt een luisterend oor en kan de druk verlichten. Zo blijf je betrokken bij het welzijn van je werknemers en kun je samen sterk door deze crisis komen.

Werknemers: neem contact op met de vertrouwenspersoon
Je mag je vak niet beoefenen en dat maakt impact. Dit kan angst, stress en onzekerheid veroorzaken: wanneer mag je weer aan het werk, hoe krijg je het geregeld de komende maanden? Blijf eerlijk naar jezelf en vraag hulp als je het nodig hebt. Om de druk van je schouders te krijgen, kan het helpen om in gesprek te gaan met een vertrouwenspersoon. Heb je klachten? Maak dan een afspraak met de bedrijfsarts.

Sluit je aan bij een bond
Wat je situatie ook is, je hoeft er niet alleen voor te staan. Je kan extra steun krijgen door je aan te sluiten bij een bond.

Ik ben werkgever
De ANKO is er voor jou. Het Corona Steunpunt van de ANKO is er speciaal om leden bij te staan.

Ik ben werknemer
Je kunt terecht bij CNV Kappers en FNV Mooi voor al je vragen over je werk en Corona. 

Ik ben zelfstandig ondernemer
Als ZZP'er kun je steun vinden en op de hoogte blijven bij het Corona Steunpunt van de ANKO en FNV Mooi