Welke haarkleur past bij welke huid?

Misschien sta je er niet altijd bij stil, maar haarkleur kan wonderen doen voor huid en gezicht. Niet geheel onbelangrijk dus. Daarom hebben wij de beste haar-huid combi's voor je op een rijtje gezet. Laat je klanten er gezond, knap én stralend uitzien met onderstaande tips.

1. Bleke huid

Heeft je klant een bleke huid? Adviseer dan warmere tinten, zoals goud- of beige blond. Hierdoor krijgt de huid een warme ondertoon, wat resulteert in een frisse en wakkere uitstraling.

bron

2. Lichte huid

Chocoladebruin steekt mooi af tegen een lichte huid. Voor een natuurlijke look voeg je er een aantal lichtbruine highlights aan toe. Pas op voor te donkere kleuren, deze zorgen voor een harde uitstraling.

bron

3. Lichte huid met sproeten

Er is eigenlijk maar één woord voor nodig: rood. Je klant heeft er wat lef voor nodig, maar zal er geen spijt van krijgen. Rode tinten laten sproeten in de spotlight staan!

bron

4. Blanke huid

Karamel is the magic word. Waar een te donkere kleur zorgt voor wallen en een te lichte voor fletse wangen, laat karamel zich perfect blenden met een roomwitte huid.

bron

5. Gele huid

Bij deze kleur is het (in tegenstelling tot bovenstaande) oppassen geblazen met blond-, goud- en oranjetinten.  Donkerbruin of dieprood komen de huidskleur daarentegen ten goede.

bron

6. Olijfkleurige huid

Is je klant gezegend met een olijfkleurige huid? Adviseer dan voor een mooie donkerbruine haarkleur. De donkere kleur zorgt ervoor dat lichte ogen en/of volle lippen goed uitkomen!

bron

7. Donkere huid

Dat een donkere haarkleur het beste bij een donkere huid past is misschien geen verrassing. Maar wist je dat bruin met een warme ondertoon voor een mooi contrast tussen huid en haar zorgt? Auburn bruin is in dit geval een uitstekend advies. 

bron

 

Kleur jij veilig en gezond?

 

BRON

Benieuwd of jij veilig werkt?
Doe de zelftest