Alle blogs

Tips om je haar te beschermen tegen chloorschade

07 juli 2022

07 juli 2022

De zomer staat voor de deur! En met die warme temperaturen op komst, is er niets lekkerder dan verkoeling. Grote kans dat jouw klant zich veel in het water bevindt, maar een nog grotere kans dat hierdoor het haar onbewust wordt beschadigt. In deze blog geven wij vier tips over hoe chloorschade voorkomen kan worden, geef deze vooral mee aan jouw klant! 


1. Maak het haar nat

Onbezorgd het water in? Zorg dan dat eerst het haar nat gemaakt wordt met kraanwater voordat je gaat zwemmen. Wij adviseren om nooit met droog haar het water in te duiken. Je haar is namelijk net als een spons; het neemt alles op. Door eerst het haar nat te maken, neemt het uiteindelijk minder chloorwater op en droogt het minder snel uit

2. Steek het haar op

Een andere tip; steek het haar op! Er zijn verschillende leuke haarstijlen waar je voor kan kiezen om het haar uit het water te houden; een vlecht, een winkelstaart, chique chignon of messy bun. (Inspiratie nodig? Check deze blog!) Is je klant een fanatieke baantjestrekker waardoor aanraking met het water onvermijdelijk is, dan is een ouderwetse badmuts dé oplossing.


3. Spoel het haar goed uit

Let erop dat na het zwemmen de haren goed uitgespoeld worden en deze goed gewassen worden met de juiste producten. Alle chloor-resten moeten eruit gespoeld worden. Om na het zwemmen het haar een extra boost te geven adviseren wij gebruik van een conditioner in de puntjes.


4. Geef de juiste zorg aan het haar

Wanneer jouw klant veel in aanraking komt met het zwembadwater, adviseer dan om het haar wat extra aandacht te geven. Denk hierbij aan een lekker masker of natuurlijk met een fijne kappersbehandeling ;)


Met deze vier tips kun je jouw klant adviseren om het haar zo goed mogelijk te beschermen tegen chloor. Zeg maar dag tegen droge plukken.


Bronnen:
https://marieclaire.be/nl/haar-beschermen-zwembad-chloor
https://www.lekkerinhetleven.nl/beauty/haar/beschadigt-chloor-je-haar

Benieuwd of jij veilig werkt?