Soft roots trend – zeg subtiel gedag tegen uitgroei!

Iets wat we niet kunnen ontkennen is dat het kleuren van ons haar gelijk staat aan het krijgen van een uitgroei. Een nadeeltje. Er zijn manieren waardoor je je uitgroei kan verbergen, maar je kunt het ook voorkomen! Met de soft roots trend;-)

Hoe werkt het?

De truc ligt hem bij het inzetten van de kleuring. In plaats van het hele haar worden alleen de lengtes gekleurd. De aanzet blijft je natuurlijke kleur. Goed blenden is een must en verschillende tinten lopen zo perfect in elkaar over. Dit alles zorgt voor een subtiel, zacht kleurverloop en meer dimentie. Dat maakt uitgroei toch een stuk minder storend!

Wat is het verschil met balayage hoor ik je nu vragen? De kleur wordt bij soft roots in het hele haar ingezet in plaats van in highlights. De kleurtechniek kan op zo ongeveer elke haarkleur, maar het werkt het best wanneer je voor een kleur gaat die niet al te ver van je eigen haarkleur afwijkt. Hoe groter het contrast, hoe lastiger het is om natuurlijk te blenden. Maar… misschien is dat ook wel iets wat juist super mooi kan uitpakken!

 

Bekijk hier hoe soft roots er uit zien: 

 

 

BRON

Benieuwd of jij veilig werkt?
Doe de zelftest