5 x alternatieven voor shampoo

Een opkomend 'iets' in haarland is het mijden van shampoo, en daar dan andere producten voor gebruiken. En met goede redenen. Maar wat kun je dan allemaal wel niet gebruiken als shampoo? En is het iets voor in de salon...? 

 

EI
Ja, wij vinden ook dat het smerig klinkt. Maar ei wordt al eeuwen gebruikt als shampoo! Het reinigt namelijk bijzonder goed en het eiwit versterkt je haar, terwijl het eigeel je haar voedt en zacht maakt. Je moet het wel met koud of lauw water uitspoelen, anders ben je dus het ei aan het koken in je haar..  Maar stel je het eens voor: Een doosje eieren op de plank in plaats van de flessen shampoo! Hoe grappig zou dat staan.


CONDITIONER

Waarom shampoo én conditioner wanneer je het ook gewoon alleen met conditioner kan redden? Conditioner reinigt je haar namelijk ook. En tegelijkertijd maakt het je haar zacht en verzorgt je hoofdhuid. Om dit op de juiste manier te doen moet je een conditioner gebruiken die weinig tot geen siliconen, minerale olie én andere zware oliën bevat. Een natuurlijke conditioner is vaak de beste gok.

APPELMOES
'Ik pak ff de pot appelmoes hoor, mevrouw!' Appelmoes reinigt ontzettend goed en heeft de ideale zuurgraad  voor je haar. Daarnaast ruikt het ook nog lekker! Hierbij geldt ook; niet te heet water gebruiken voor het uitspoelen.


WATER
Je haar wordt ook echt wel schoon van water, het verwijdert alleen geen talg. Bij deze methode is dus ook slim om het af te wisselen met een andere methode. Even onder de douche gaan staan en je haar nat laten worden is niet genoeg, je moet wel echt goed inmasseren en goed borstelen.


HONING EN MELK
Honing en melk was volgens Cleopatra ook de perfectie combi, maar dan om in te baden. Je kunt het ook zeker prima gebruiken om je haar mee te wassen! Karnemelk, magere of halvolle melk zijn de beste keuzes als je fijn haar hebt. Je moet even zoeken naar de juiste verhouding, je moet in ieder geval niet te veel honing in het mengsel doen, dan blijft het ontzettend kleven! 

 

 

Bron: Hebjehaarweer.nl

Benieuwd of jij veilig werkt?
Doe de zelftest