Alle blogs

Maak de ombre extra hot met deze variatiesOmbre passé? Zeker niet, het is nog even stijlvol als een paar jaar geleden. Celebrity’s als Ariana Grande en Lauren Conrad stelen er nog steeds de show mee! Maak de ombre van je klant een echte eye-catcher en varieer met sombre en colombre. Laat je in deze blog inspireren door deze twee zusjes van de ombre!

Bij sombre creëer je als het ware een subtiele kleurovergang. Hierbij ga je van donker bij de wortels, naar steeds geleidelijk lichter bij de uiteinden en soms andersom: van lichte wortels naar donkere punten. De overgang oogt natuurlijk en zonder scheidingslijn. Wil jij of je klant eens wat anders proberen? Een subtielere variant van ombre is sombre, met subtiele kleurovergangen en meer kleuren. Of wat dacht je van colombre, een ombre met vrolijke kleuren? 


Variatie 1: sombre (subtile ombre)

Je kunt het nóg subtieler hebben dan de ombre, namelijk de sombre. Hierbij maak je gebruik van zo veel mogelijk verschillende kleurschakeringen, waardoor de overgang van kleuren bij de aanzet en punten een stuk subtieler is. Het maakt het haar van je klant levendig, speels en geeft diepgang en optisch volume. Een mooie, natuurlijke variant van de ombre.

Sombre: subtiele kleurovergangen 


Variatie 2: colombre (colour ombre)

Heb je een dare devil in je stoel zitten? Stel een colombre voor! Meestal gebruik je hiervoor felle kleuren, zoals roze en blauw. Daarmee is de colombre het gedurfde zusje van de ombre. Je kleurt het haar met een geleidelijk effect, maar dat hoeft niet altijd van donker naar licht of van licht naar donker. Je kunt juist alle kleuren van de regenboog kiezen en licht en donker afwisselen.

Kies er bijvoorbeeld voor om de aanzet een natuurlijke kleur te houden, om vervolgens te laten overvloeien in de andere kleur. Ook kun je bij de aanzet beginnen met een bepaalde kleur en deze via andere kleuren over te laten vloeien naar een lichtere kleur. De variaties zijn eindeloos en je kunt alle kanten op!


Colombre: gewaagde ombre met kleuren


Veilig & gezond kleuren

Voor welke kleurtechniek je ook kiest, het resultaat blijft het langste mooi als het haar goed wordt verzorgd. Adviseer je klant om gebruik te maken van een shampoo voor gekleurd haar met een bijpassende conditioner. Ook kun je je klant verwennen met een fijn haarmasker of een treatment. Vergeet daarbij jezelf niet en kleur veilig. Hoe precies, dat lees je hier!

Bronnen:
https://www.haarimport.nl/blog/ombre-sombre-colombre-verschil
https://www.sishair.com/nl/difference-between-ombre-sombre-balayage
https://www.perfecthaar.nl/trends/sombre-haarkleur/
https://www.artistic-hair.net/nieuws/de-nieuwe-kleurtrend-sombre-haarBenieuwd of jij veilig werkt?