Dit zijn de grootste irritaties van kappers

Kapper een easy job? Dacht het niet! Je moet voldoen aan alle eisen die de klant heeft.. en dat zijn er nog al wat! Het is daarom ook onoverkomelijk dat er in de salon toch wat irritaties ontstaan. Herken jij ze?


Te laat komen

Natuurlijk kan het altijd voorkomen, maar een klant die te laat komt is wel vervelend. Ook kun je de klant niet als eerst weer helpen, degene die wél optijd kwam mag voor!

De klant slaat de benen over elkaar
Misschien niet heel vaak voorkomend, maar doordat de klant zijn of haar benen over elkaar heen neemt hij toch een andere positie in. Wat kan resulteren in een oneven geknipt kapsel..  Let je er wel op dat je zelf wél een goede houding aan neemt tijdens het knippen? 

Bewegen
Vaak is dit niet bewust, maar gebeurd het toch. Een bladzijde van het magazine wordt omgeslagen of het kopje thee wordt gepakt van het tafeltje. Het knippen wordt hierdoor moeilijker en wij als kapper moeten maar netjes zien blijven werken. Knip wel met de palm-palm-methode!

Onrealistische voorbeelden
De prachtige foto’s van de celebs. Op onze blog komen deze ook voorbij, want je mag altijd dromen toch? En daar benadrukken we dan ook ‘dromen’. De foto’s zijn niet realistisch en sorry klant, maar dit gaat niet lukken met jouw coupe zonder elke dag stylisten tot je beschikking te hebben!

Onduidelijkheid
De klant weet wel wat hij/zij NIET wil, maar niet wat hij/zij WEL wil. 

 

Bron: Monstyle.nl 

 

Benieuwd of jij veilig werkt?
Doe de zelftest