Hygge: een gezellige haarkleur

Je hebt het misschien al eens voorbij horen komen: hygge. Het is een Deens begrip, dat zich het best laat vertalen in gezelligheid. In de Deense cultuur al eeuwenlang bekend, maar pas sinds kort verovert hygge ook de rest van de wereld. Bij hygge denk je misschien aan food- en interieurtrends, maar inmiddels is de hygge hype ook in beautyland doorgedrongen. En je raad het al, het beste voorbeeld hiervan is de hygge haarkleur. 

Een gezellige haarkleur, dat klinkt nogal abstract, maar niets is minder waar. Het is een hele makkelijke en draagbare kleur, die (hoe kan het ook anders) gekenmerkt wordt door warme tinten. Kastanjebruin, karamel bronde, zacht koper en goudblond; allemaal hygge-proof.

De hygge haarkleur is in feite een kruising tussen twee grote trends: sombre en balayage. Hygge loopt subtiel over van donker naar licht. Een donkere aanzet die richting de punten steeds lichter wordt. 

Het grote voordeel van deze kleur: vanwege de warme tinten hoef je niet eindeloos in de weer met haarproducten om de kleur mooi te houden. En dankzij de donkere aanzet is uitgroei ook geen probleem. Lekker onderhoudsvriendelijk, voor klanten die niet teveel gedoe willen.

 


Ook met deze warme temperaturen is het belangrijk om handschoenen te dragen tijdens het kleuren!

 

BRON

 

 

Benieuwd of jij veilig werkt?
Doe de zelftest