Houd je haar ook in het najaar in balans met deze tips & tricks

 

Helaaaas, het is weer tijd voor de haarstruggles van deze tijd van het jaar. In het najaar lijkt het wel alsof je haar er geen zin meer in heeft. Dacht je dat je de enige was? Maak je geen zorgen: we hebben er allemaal last van.

In het najaar wordt het kouder, maar binnen is het warm. De hele tijd van binnen naar buiten rennen is door dit temperatuurverschil niet heel fijn voor je haar. Dit heeft dan ook een paar vervelende gevolgen. In deze blog geven we je oplossingen voor de grootste herfsthaar ergernissen.

 

Ergernis nummer 1:       Statisch haar

AAAARGH! Je hoeft maar een trui over je hoofd aan te trekken of een borstel door je haren te halen en je haar gaat staan. Ontzettend vervelend, maar er is iets aan te doen. Droog haar wordt snel statisch, dus stap 1 naar minder statisch haar is gezond haar. Gebruik daarom een goede crèmespoeling om je haar gezond te houden. Ook is het belangrijk om je haar niet vaker dan eens per dag te borstelen, want borstelen zorgt er juist voor dat het haar sneller statisch wordt. Borstel je je haar liever vaker? Gebruik dan een borstel die een antistatische werking heeft. Heeft je haar nog meer motivatie nodig? Haarproducten leggen een laagje over het haar heen, waardoor het zwaarder wordt. Hierdoor gaat het, je raadt het al, minder gauw staan. Als niks van het bovenstaande helpt, kijk dan even naar de kleren die je draagt. Draag bij voorkeur katoenen kleren. 

 

 

Ergernis nummer 2:       Haaruitval

Merk jij ook dat er nu meer haren in je borstel zitten dan een paar maand geleden? Haaruitval in de herfst is een veelvoorkomend probleem. De zomer heeft een goede invloed op het haar, waardoor de haren in een groeispurt komen. Vervolgens zijn de haren in de herfst uitgegroeid en vallen ze uit. Als eerste is het belangrijk om te weten dat het doodnormaal en helemaal niet erg is. Alleen snappen we wel dat je het vervelend vindt. Daarom zetten we de oplossingen hier voor je op een rijtje.  Tip 1 is blijf je haar borstelen, want dit stimuleert de haargroei. Niet te vaak natuurlijk, want dan krijg je last van statisch haar. Daarnaast is het belangrijk om voorzichtig met je haar om te gaan. Dit betekent wassen met een shampoo die goed voor je hoofdhuid is, niet te heet wassen en föhnen, niet stressen of roken en zo min mogelijk chemische producten gebruiken. Zorg er ook goed voor dat je genoeg ijzer, zink, vitamine A, B en Omega 3 binnen krijgt. Met zoveel mogelijkheden maken we het haar onmogelijk om nog uit te vallen ;-).

 

 

Ergernis nummer 3:       Vet haar

Vet haar: ontzettend vervelend en ongemakkelijk. Smeer daarom niet teveel troep in je haar. Een beetje is helemaal oké, maar te veel zorgt voor vet haar. Less is hoe dan ook more, want je moet je haar ook niet te vaak wassen. Hoe minder je het wast, hoe minder snel het vet wordt. Verder is het belangrijk om genoeg water te drinken, 9 uren te slapen en niet te veel te stressen. Het klinkt cliché, maar het zijn de magische regels om niet alleen vet haar te minderen, maar je ook goed te voelen. En je weet het: hoe beter je je voelt, hoe mooier je haar.

 

 

Met de bovenstaande tips moeten je herfsthaar problemen opgelost zijn. Hopelijk werken ze voor jou ook! 

 

 

 

 

 

 

Bronnen

 

Benieuwd of jij veilig werkt?
Doe de zelftest