Haarkleurtrends 2016

Trends, je ziet ze dagelijks voorbij komen. Het lijken er steeds meer te worden. Maar één van de voordelen is dat jij nu meer dan genoeg keuze hebt om jouw favoriete trend uit te zoeken! Ik heb ze even voor je op een rijtje gezet.

Kies jouw favoriete haarkleurtrend van 2016 en wie weet zie ik jou binnenkort met een ronze, bronde of platina trend voorbij lopen.

Haarkleurtrend 1: Ronze

Geen bronde, maar ‘ronze’. Deze trend is speciaal voor roodharige dames en brunettes bedoeld. Het is een mix van koperrood en donkerbruin. Vraag je kapper wat voor jou de beste tint is, zodat het je huidskleur complementeert. Hoe bleker, hoe feller de kleur mag. Heb je een donkere huid of bruin haar? Ga voor warme ondertonen in je kapsel.

Haarkleurtrend 2: Babylights

Hele fijne highlights door het haar heen, waardoor het multidimensionaal lijkt. Het geeft als het ware een ‘boost’ aan je natuurlijke haarkleur. Het heeft een veel zachtere en egalere look dan bijvoorbeeld ombre. Ze zijn makkelijk bij te houden en zorgen niet voor die vervelende uitgroei. Mocht je haarkleuren nog een beetje eng vinden, dan is babylights de perfecte optie. Je kleurt namelijk niet meteen je hele haar, maar een aantal kleine plukjes.

Haarkleurtrend 3: Colorful

Om de wereld een stuk kleurrijker te maken kun je natuurlijk ook voor een hele opvallende haarkleur kiezen. Roze, blauw of groen? Alles kan! Je kunt ook een uitwasbare variant uitproberen om te kijken of het je echt staat.

Haarkleurtrend 4: Opal Hair

Waarom weet ik niet, maar bij deze trend denk ik vooral aan ‘unicorns’! De vrolijke en lieflijke pastel kleurtjes maken je haar echt een feestje.

Haarkleurtrend 5: Platinum Blond

Ice, ice baby. Voor een opvallende coupe ga je voor platinum blond. Enorm mooi! Rosamund Pike (van Gone Girl) ging voor een platinablonde lob zoals je hier linksboven kan zien.

Haarkleurtrend 6: Blauwe tinten

Who doesn't love blue? Katy Perry does!

Haarkleurtrend 7: Balayage

Een balayage is een semi-natuurlijke versie van ombre haar. Deze wordt met de hand in de lengtes en de punten aangebracht. Geen uitgroei en geschikt voor iedere haarkleur, check! Veel celebrities gingen je voor.

Haarkleurtrend 8: Bronde

Bij bronde worden er hele kleine highlights en lowlights in het haar aangebracht. Je haar krijgt een kleur die tussen blond en bruin in ligt. Je krijgt een beetje een caramel achtige kleur en je kunt jezelf geen brunette of blondine meer noemen, maar een bronde!

Voor welke haartrend ga jij deze zomer?

Bron: Wiewathaar.nl

 

Benieuwd of jij veilig werkt?
Doe de zelftest