Do's en don'ts voor het wassen van je haar

Natuurlijk kan zelf je haren wassen nooit zo fijn worden als bij de kapper. En dat is niet voor niets. Wist je dat je je haar ook op een verkeerde manier kan wassen? Je haar op de goede manier wassen heeft dus veel meer impact dan je denkt. Lees daarom hier de do’s and don’ts!

 

DO: Maak je haar nat voordat je er shampoo in doet!
Waarschijnlijk zijn er niet veel mensen die hiermee de mist in gaan maar shampoo doet zijn werking beter wanneer je haar nat is. Zorg er dus voor dat je haar goed nat is voordat je er shampoo in smeert. Zo absorbeert je haar de shampoo beter.

DO: Neem je hoofdhuid mee
Je hoofdhuid heeft ook aandacht nodig onder het wassen. En in het speciaal de haarwortels. Focus dus meer op het wassen van je hoofdhuid dan op het wassen van je puntjes.

DO: Mix je shampoo met water
Het is slim om je shampoo met water te mixen. Zo verspreid het zich meer even over je hoofd.  

DON’T: Gebruik geen twee keer shampoo
Het is niet zo dat hoe meer shampoo je gebruikt, hoe schoner je haar wordt. Dat is een mythe. Het werkt juist averechts. Gebruik daarom maar één keer shampoo en conditioner.

DON’T: Scrub niet hard
Wees subtiel met shampoo insmeren vanuit je haarwortels naar de puntjes. Scrub je hoofdhuid niet met bijvoorbeeld je nagels, dat veroorzaakt snel infecties. Aangezien je haar kwetsbaar is wanneer het nat is, kan je haar makkelijk breken.

DO: Was je conditioner uit met koud water
Dit zorgt ervoor dat je haar niet ontzettend pluizig wordt!

DON’T: conditioner op je hoofdhuid 
Omdat je haarzakjes als redelijk vettig zijn moet je daar niet nog extra conditioner gebruiken. Gebruik het alleen vanaf het ‘midden’ van je haar.

DO: Droog je haar natuurlijk
Als je klaar bent met het wassen van je haar probeer dan niet flink door je haar te wrijven met je handdoek maar dep je haar droog. Zo voorkom je afbrekende haren. 

 

 

Bron: Bebeautiful.in

Benieuwd of jij veilig werkt?
Doe de zelftest