Dé goede voornemens die iedere kapper zou moeten hebben

Ook Healthyhairdresser wenst je een geweldig 2017 dat vol zit met leuke creaties, knipbeurten en successen! Ook op het gebied van werk kun je goede voornemens voor jezelf stellen, en wij hebben daar een paar voorbeelden van voor je op een rijtje gezet.

 

Goede voornemen 1: een veilige houding aannemen tijdens het werken


Hoe belangrijk je houding tijdens bijvoorbeeld het knippen is, hoeven we je vast niet meer uit te leggen. Maar toch is een goede houding aannemen iets wat je wel eens kunt vergeten. Daarom staat deze zeker in ons rijtje. Werk tijdens het knippen aan de pompstoel op borst- en schouderhoogte, met je schouders en ellebogen ontspannen laag.  En werk bijvoorbeeld ook met de palm-palm methode. Lees hier alles over hoe jij (ook weer) in 2017 zorgt voor een veilig en gezonde houding.

 

Goede voornemen 2: draag handschoenen wanneer dat moet! 

Ja, de kans op bijvoorbeeld kapperseczeem is aanwezig wanneer je je dit jaar niet gaat houden aan dit goede voornemen. Je gebruikt handschoenen bij het wassen, permanenten, kleuren en blonderen van het haar. Ook moeten je handschoenen aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zorg ervoor dat je in 2017 ook weer ons mooie vak kunt uitoefenen!

 

Goede voornemen 3: kleur veilig

Zoals je misschien al hebt gelezen komen er in 2017 ook weer genoeg trends waarbij kleuren van het haar nodig is. Als kapper ben je vaak bezig met kleuren, en daarom mag dit ook niet ontbreken in ons lijstje. Maak bijvoorbeeld gebruik van gesloten spuitbussysteem of een ander gesloten doseer- en mengsysteem. Lees hier nog meer informatie betreft dit goede voornemen.

 

Goede voornemen 4: gebruik het juiste kappersgereedschap 

Hoe beter jouw gereedschap, hoe beter en veiliger jij je werk kan doen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je nikkelvrij of nikkelarm kappersgereedschap gebruikt en dat je werkt op platte schoenen met een slijtvaste looplaag. Daarnaast zorg je er natuurlijk voor dat je de juiste schaar hebt

 

Goede voornemen 5: houd de laatste trends in de gaten

Wil jij ervoor zorgen dat je goed weet wat je klant wil? Houd dan de laatste trends goed in de gaten. Heb je de voorspelde van 2017 bijvoorbeeld al gezien? Natuurlijk kun je op de blog van Healthyhairdresser terecht voor al de laatste trends in kapperswereld.

 

Benieuwd of jij veilig werkt?
Doe de zelftest