Crea bea: de leukste kapsels op een rij

Hetgeen waar mensen zich het meest in kunnen onderscheiden is hun kapsel. Kapsels komen in vele soorten en maten en je kan er heel creatief mee omgaan. Het is altijd leuk om leuke, nieuwe haarcreaties in je eigen haar of dat van je klanten te maken. Daarom geven we je in deze blog  nieuwe kapselinspiratie om een keer te proberen.

 

Fake een paardenstaart

Altijd al een mooie, volle en lange paardenstaart willen hebben, maar is je haar daar niet lang of dik genoeg voor? Geen probleem, door een beetje creatief te zijn kan je een paardenstaart gewoon faken. Het idee is om twee staarten onder elkaar te maken. De hoogste staart is wat voller dan de lagere staart. Vervolgens toupeer je je haar, waardoor je bos haar voller lijkt en de staarten over elkaar heen vallen, beetje haarlak erin et voilà: jouw volle, lange paardenstaart!

 

Bows like Minnie Mouse

Een strikje in je haar doen is niet zo moeilijk, dus laten we het een niveau hoger tillen: een strikje maken ván je haar! Hartstikke creatief, leuk en bovenal makkelijk om te maken. Eerst maak je een knotje in je haar, waarbij je aan de onderkant van het knotje nog een stuk haar overhoudt. Vervolgens deel je het knotje in twee delen, om deze delen daarna vast te zetten met speldjes. Op dit moment lijkt het al op een strikje, maar om het geheel nog even af te maken draai je een deel van het stukje haar wat onder je knotje uitsteekt om het middenstuk van je strikje heen. In de onderstaande tutorial wordt het strikje gemaakt in de helft van het haar, zodat er nog een gedeelte van het haar loshangt, maar dit kan je ook met al je haar doen. Je bent nu net Minnie Mouse, wie wil dat nou niet? ;-) 

 

Zet de wereld op z’n kop

Het normale slordige knotje, maar dan in combinatie met een vlecht: een mooie combinatie. Het idee vergt wel een beetje oefening, maar oefening baart kunst! Kam je haar van te voren goed uit, want dan heb je de meeste kans dat je vlecht in één keer goed lukt. Vervolgens gooi je je haar voorover en vlecht je je haar ondersteboven in, om het af te sluiten met een staart. Om de vlecht iets breder te maken kan je de plukjes in de vlecht nog een beetje lostrekken. Van de staart maak je een simpel knotje, messy bun of je houdt het lekker in een staart, ook erg mooi! 

 

Low buns are fun

Een kapsel dat past bij iedere gelegenheid, maar toch weer net iets anders dan anders is: het lage knotje. Om deze haarcreatie wat groter, breder en steviger te laten zijn, wordt het anders gemaakt dan een gewoon knotje. Eerst maak je een lage staart van het grootste gedeelte van je haar waarbij je aan beide zijkanten twee plukken los laat hangen. Vervolgens draai je de staart naar binnen. De plukken die je eerst liet hangen knoop je nu samen over de eerste staart heen en draai je ook naar binnen. Van het nog hangende deel van je haar maak je nog een staartje en ook die draai je naar binnen. Zet het eventueel nog vast met een paar speldjes en laat aan de voorkant van je hoofd twee kleine plukjes loshangen. Klaar is je mooie knot!

Let wel: deze haarstijl is eigenlijk alleen geschikt voor iets korter haar, omdat het haar anders niet compleet naar binnen kan worden gedraaid. Het is wel mogelijk om stap 1 tot en met 5 te doen met lang haar. Dan toupeer je de rest van je haar een beetje en heb je een mooie variant op de lage paardenstaart.

 

Dance proof buns

Opnieuw wordt er een vlecht gecombineerd met een knot, maar dit keer op een hele andere manier. Deze haarcreatie wordt ook wel de ballerina genoemd. Je maakt een paardenstaart in je haar, maar laat een redelijk grote pluk aan de voorkant van je haar loshangen. Vervolgens vlecht je je haar in met elke keer een stukje van de losse pluk en een stukje van de staart, tot je de staart helemaal rond bent. Je zet het geheel vast met speldjes en dan is de staart veranderd in een mooie ballerinaknot.

 

Let’s pull through

Als kapper zijnde ken je de visgraatvlecht vast en zeker, een andere vlecht die er ergens wel een beetje op lijkt is de “pull through braid”, oftewel de doorhaal vlecht. Deze haarcreatie kan heel klein gehouden worden en heel groot gemaakt worden. Eerst maak je aan de bovenkant van je hoofd een staart van een klein gedeelte van je haar. Deze staart laat je eerst even apart hangen. Dan maak je vlak onder die eerste staart een tweede staart van dezelfde dikte. Vervolgens deel je de eerste staart in twee delen en steek je de tweede staart erdoorheen. Van de twee delen van de eerste staart maak je daarna weer één geheel en zo ga je door. Wanneer de vlecht klaar is kan je de plukken nog een beetje lostrekken om de vlecht voller en dikker te laten lijken.

 

 

 

 

Bronnen

Benieuwd of jij veilig werkt?
Doe de zelftest