Wat zeg je me nou? Bananen goed voor gezond haar!?

Bananen zijn niet alleen een gezonde snack, ze zijn ook goed voor het sterker en vitaler maken van je haar! Daarbij zorgt het ook nog voor een zachte textuur.

 

Natuurlijke conditioner
Als je droog of uitgeput haar hebt kan een bananen masker wonderen verrichten. Het werkt eigenlijk als een conditioner en alles wat je moet doen is een bananen pulp maken en daar drie druppels amandelolie bij in doen. Daarna masseer je het in je haar, laat je het vijftien minuutjes zitten en spoel je het weer uit.

Gespleten puntjes
Banaan bevat meerder vitaminen en dat zorgt ervoor dat je haar sterker wordt. Het verbetert ook de natuurlijke elasticiteit van je haar, en dat zorgt voor een behandeling van je gespleten puntjes. Het enige wat je hier voor hoeft te doen is banaan pulp mixen met yoghurt, het twintig minuten laten zitten in je haar en daarna uitspoelen met lauw water. 

Goed voor je hoofdhuid
Banaan bevat magnesium, en dat werkt goed tegen ontstekingen. Dat betekent dat je hoofdhuid insmeren met bananenpulp goed is tegen roos, jeuk of andere hoofdhuidirritaties. Een masker tot de rescue! 

 

 

 

 

Bron: Bebeautiful.in

 

 

Benieuwd of jij veilig werkt?
Doe de zelftest