Zo overleeft je haar de zomer!

Heb jij lichtblond haar? Dan is het oppassen geblazen tijdens de zomer! Felle zon, chloor en zeewater zijn de ergste vijanden van je lichte haarkleur. Wil je dat jouw haar niet beschadigd? Check dan eens deze tips.

 

Voorbereiding
Om geen groen haar te krijgen is het een goede om je haar te beschermen voor dat je naar het strand of zwembad gaat. Gebruik van tevoren een treatment en maak je haar nat met kraanwater voordat je de zee of het zwembad in duikt. Je haar is daardoor al verzadigd en neemt zo minder zout en/of chloor op.

Beschermen
Je beschermt vaak je huid wel met zonnebrandcrème als je de zon in gaat, maar je haar dan? Die heeft net zo veel bescherming nodig tegen de schadelijke straling van de zon. Gebruik daarom een haarspray die beschermt tegen UVB en UVA. Als de zon écht heel fel schijnt kun je het best een trendy hoedje opzetten.

Verzorgen
Behandel je haar na een dag zon, zee, zee, strand en zwembad met een herstellend aftersun masker of smeer het in met pure kokosolie. Dat is echt een wondermiddel en maakt je droge lokken weer mooi en gezond.

Noodsituatie
Is je haar toch groen uitgeslagen? Raarste tip ooit: Ketchup! Het schijnt dat ketchup helpt de groene gloed uit je haar te krijgen. Smeer het in je haar en wikkel er folie omheen, half uurtje laten zitten en spoel het daarna uit. Het is natuurlijk altijd beter om even naar de kapper te gaan..Bijhouden
Om de lichtblonde haren te behouden moet je een goede zilvershampoo gebruiken. Laat deze wat langer intrekken voor het beste resultaat. Zo word je geen gele kanarie deze zomer. 

 

Benieuwd of jij veilig werkt?
Doe de zelftest