Pas op met deze 6 gewoontes!

Je hebt vaak je eigen rituelen als het op je haar aan komt. Maar wist je dat niet alles even goed is voor je haar en dat beschadiging soms door jezelf komt? Lees hier bij welke gewoontes je moet oppassen! 

 

1. Je borstelt je haar van boven naar beneden.

Hoewel het niet logisch klinkt kun je beter onderaan beginnen met borstelen. Werk met korte bewegingen en begin bij de plukjes onderaan. Zo borstel je de klitten onderin je haar eruit en hoef je er niet vanaf boven doorheen te jassen. 

 

 

2. Je slaapt met (semi-)nat haar.  

Nat of vochtig haar is heel erg kwetsbaar en breekt sneller af. Als je hier mee gaat slapen en ligt te draaien in bed dan is de kans op afgebroken haar nog groter. Een vlecht, knot of staart helpt daar zeker niet tegen! Plan je douchetijd dus niet vlak voordat je gaat slapen in. Óf koop een satijnen kussensloop om afbreking te voorkomen. 

 

3. Je föhnt je haar gelijk na het douchen.

Hoe langer je moet föhnen, hoe langer je haar wordt blootgesteld aan hitte. En we weten allemaal dat hitte niet goed is voor je lokken. Laat daarom je haar een tijdje drogen voordat je gaat föhnen. 

 

4. Je stijlt of krult je haar te vaak.

Zoals hierboven ook: je haar wordt niet blij van hitte. Ook het dichtknijpen van de tang is slecht. Zorg ook dat je haar volledig droog is voordat je gaat stijlen of krullen en knijp de tang niet helemaal dicht zodat er niet direct hitte op je haar terecht komt. 

 

 

5. Je doet je haar te vaak vast.

Yes, bij Healthyhairdresser weten we het ook: Alle updo's en braidtutorials zijn super leuk, maar als je dit te vaak doet kan het je haar beschadigen. Door de druk op je lokken kunnen ze verzwakken en breken ze makkelijker af. 

 

6. Je gebruikte te veel droogshampoo.

Het is zó handig als je even geen tijd hebt om te douchen (lees: te lui bent om je wekker vroeger te zetten), maar niet per se goed voor je haar. Je haar verliest er niet alleen zijn natuurlijke glans door, maar droogshampoo kan er ook voor zorgen dat je haarzakjes verstopt raken. Minder dus een klein beetje met je droogshampoo

 

 

Bron: Nsmbl.nl

Benieuwd of jij veilig werkt?
Doe de zelftest