6 tips voor het behouden van je gekleurde haar

Vanochtend schreven we hoe je op een veilig en gezonde manier haarkleur aanbrengt, maar wanneer je je haar gekleurd hebt wil je natuurlijk dat deze mooi kleur blijft en helemaal tot zijn recht komt. In dat geval helpen deze zes tips! 

1 Shampoo en conditioner
Je wil natuurlijk dat je haar schoon en fris is, maar eigenlijk is shampoo niet ideaal wanneer je je haar gaat kleuren. Als je tijdens de laatste wasbeurt geen shampoo gebruikt blijft de kleuring beter op je haar zitten.

2 Kies de juiste kleur
Logisch is een kleur die compleet afwijkt van je normale haarkleur lastig bij te houden. Je hebt binnen een paar weken al weer uitgroei en je zult dat moet blijven bijkleuren. Kies dus een kleur die dicht bij je natuurlijke kleur staat zodat je look langer mooi blijft.

3. Invloeden van buitenaf
Let bijvoorbeeld op het weer. De seizoenen hebben grote invloed op je haarkleur. Veel mensen kiezen voor een lichtere kleuring terwijl de zon erg schadelijk is voor je haar, lees hier hoe je het best de zomer doorkomt.

4 Kies de juiste producten
Let goed op de ingrediënten die je gebruikt na het kleuren. Kies producten die speciaal ontworpen zijn voor gekleurd haar, vaak heeft je kapper goede raad!

5 Temperatuur van water
Heet water is eigenlijk voor geen enkel haartype goed, maar het is al helemaal schadelijk voor gekleurd haar. Koud(er) water is de beste keuze.

6 Ga voor glans
Doe een glans- en kleurbehandeling voor het beste resultaat. Je kleur blijft zo langer aanhouden en je zult versteld staan van het effect!

 

 

Bron: NSMBL.nl

 

Benieuwd of jij veilig werkt?
Doe de zelftest