12 x verschillende klanten. Herken jij ze? 

We hebben natuurlijk als kapper allerlei klanten in de kapperstoel zitten, en (gelukkig) zijn ze niet allemaal hetzelfde.. Maar welke van de onderstaande klanten herken jij? En missen er nog types? 

 

1. De sporadische klant
Oei.. Deze klant is heeeeel lang niet naar een kapper geweest. Wanneer deze in de stoel ploft moet hij of zij nodig gekortwiekt worden.

2. De recht door zee klant
Deze klant weet precies wat hij of zij wil. Een voorbeeldkapsel wordt getoond en jij moet als kapper dan ook aan die verwachtingen voldoen!

3. De onzekere klant
Deze klant is de tegenovergestelde van de vorige en weet niet wat hij/zij wil, maar wel wat hij/zij echt niet wil. Staat mij dat wel? Doe maar.. of niet? Doe dan toch maar…

4. De vol vertrouwen klant
‘Maak er maar weer wat leuks van, jullie doen het altijd goed!’. Ja, ze bestaan.. deze klant laat jou beslissen.

5. De dromer
Deze klant komt met een kapsel op de proppen waarbij jij denkt, hallo! Wordt wakker! Dit kapsels staat alleen een celebrity die elke dag een kapper tot hun beschikking hebben..

6. De zeurpiet
Deze klant wil er maar een millimetertje van af en wil naderhand het er liever weer bij hebben. En het water is te koud tijdens het wassen, of te warm, mag ik nog koffie? Mijn kleur zat er vorige keer niet erg lang in en mijn krul viel er de keer ervoor zomaar uit…..

7. De dankbare klant
De klant die met een compleet verknipt, verkeerd gekleurd kapsel naar binnen komt en dan weer ontzettend blij de deur uit gaat!

8. De haastige klant

Van die carrièremannen en – vrouwen die met de stopwatch in de stoel zitten. Ik heb nog 30 minuten….

9. De wispelturige klant
De klant die bij elke behandeling een geheel nieuw kapsel wil. Ja hallo! Mag je haar even de tijd nemen om te herstellen?

10. De trouwe klant
Deze klant is kind aan huis en komt alleen maar naar jouw salon.

11. De wispelturige klant
Hoe lang heeft u dit kapsel al? Oh.. al zeker 5 jaar? Op dit soort momenten: klant is koning en je knipt gewoon het ‘oudbollige’ kapsel nog een keer.

12. De blije klant
Ja! Ze bestaan! Deze klanten gaan blij de deur uit. De aardige, die weten hoe je heet,  en vragen hoe het met jou is - klanten. Koester deze klanten! 

 

 

 

Bron: Wiewathaar.nl

Benieuwd of jij veilig werkt?
Doe de zelftest