5 manieren waardoor je veilig en gezond te werk gaat! 

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk veilig en gezond werken is. Als salon én als kapper begint het allemaal daar mee. Als jij niet veilig en gezond werkt, kun je ook geen volledige service verlenen aan je klanten. Maar als je niet goed weet hoe dat moet heb je hier alvast 5 manieren waardoor je een heel eind kan komen! 

Meer weten? Check de website of doe de zelftest!  

 

 • Zorg voor een schone en prettige werkplek

  De werkplek van een kapper moet aan diverse eisen voldoen. De temperatuur, ventilatie en verlichting moeten juist zijn. Wist je dat als het warmer wordt dan 25 graden de werkgever maatregelen moet nemen, en dat je altijd moet kunnen werken in genoeg daglicht? Lees hier hoe het precies zit.

           

 • Zorg voor goed kappersgereedschap
  Wat is een kapper zonder schaar? Zorg er in de salon voor dat je het juiste kappersgereedschap tot je beschikking hebt. Een belangrijke is bijvoorbeeld dat ze nikkelvrij of nikkelarm zijn. Ook niet geheel onbelangrijk zijn je schoenen, zorg ervoor dat je een platte zool hebt en een slijtvaste looplaag. Lees hier alle belangrijkste regels

           

 • Het bereiden van producten moet op de juiste manier
  Wist je bijvoorbeeld dat je wastafel stromend water moet hebben en je absoluut niet kan eten en/of drinken in de productbereidingsruimte? Lees hier alle andere regels!         

 

 

 • Werk met de juiste werkhouding
  De optimale werkhoogte is tussen borst- en schouderhoogte. De schouders én ellebogen hangen dan ontspannen laag. En gebruik de palm-to-palm methode. Lees hier hoe je de juiste werkhouding creëert.

         

 

 

 • De do’s en dont’s bij handschoenen

  Een kapper gebruikt bij bijna alle werkzaamheden hanschoenen. ‘De hanschoenen waren op’ is dus geen goed excuus. Zorg er voor dat je hanschoenen passen, dat werkt fijner. Ook is het van belang dat ze poedervrij zijn. Alles weten over hanschoenen? Check het hier.  

          

 

Benieuwd of jij veilig werkt?
Doe de zelftest