10x de mooiste natuurlijke krullenbollen

 

Sommige meiden (en jongens) zijn gezegend met een mooie bos krullen terwijl anderen dagelijks druk in de weer zijn met een hete krultang. Natuurlijke krullen kun je niet vergelijken met andere haartypes, omdat 'echte' krullen een andere verzorgingsroutine nodig hebben. Meiden met krullen hebben vaak te maken met pluizig haar dat redelijk snel breekt en het hete geweld van bijvoorbeeld een föhn of een krultang helpen niet echt bij het gezond houden van de krul.

Maar hoe kun je het beste je krullen en/of je kroeshaar verzorgen? Daarover heb ik een paar feitjes voor je op een rijtje gezet. Het artikel sluit ik af met 10 geweldige krullenbollen!8 tips voor mooie krullen

1. Gebruik rijke en volle haarproducten op het gebied van structuur en werking.
Omdat krullen droger zijn dan stijl haar, hebben krullen deze hydratatie nodig!

2. Krullend haar breekt sneller af dan stijl haar.
Dit kan worden verklaard uit een vochttekort, maar ook uit invloeden van buitenaf. Probeer haar daarom zo min mogelijk te borstelen of te kammen en gebruik een zachte handdoek in plaats van een ruwe. 

3. Last van baby-haartjes?
Tam deze baby-haartjes dan met een lichte wax.

4. Last van pluizig haar?
Houd dan pluis in toom met olie. 

5. Vermijd alcohol in haarproducten.
Dit ingrediënt is namelijk geen goede vriend van droog haar. Een andere optie zou bijvoorbeeld een droogshampoo of een volumepoeder kunnen zijn om de haarwortels te liften (gebruik met mate!).

6. Was haar zo min mogelijk.
Een à twee keer per week is prima als het zo lang uit kan worden gesteld.

7. Nat haar?
Laat het dan drogen aan de lucht of föhn het met koude lucht en een diffuser kop (liever geen hete lucht!)


Onderstaande meiden weten hoe zij hun haar moeten verzorgen óf hun kapster/kapper is gewoon heel getalenteerd... Hoe dan ook, bij deze een verzameling van 10 geweldige natuurlijke krullenbollen!

Bron: Girlscene

 

Benieuwd of jij veilig werkt?
Doe de zelftest